Mogluni Putuje

O blogu

Odakle mi ideja?

Na ideju da započnem ovaj blog došao sam slučajno. Nikada nisam mogao pretpostaviti da će me jednostavan razgovor sa kolegom navesti na razmišljanje o eventualnom pisanju s ciljem da nekome pomognem.

Zašto baš pisanje o putovanjima?

Tokom poslednje tri godine obišao sam nekoliko država i vratio se oduševljen. Predivna Venecija, veličanstven Istanbul i živopisna Barselona ostavili su veoma jak utisak na mene. Putovanja su postala moja pasija. Istraživanje novih predela, prevazilaženje jezičke barijere i upoznavanje drugačijih kultura su ono što je vremenom počelo da me pokreće. Putujući, otkrio sam deo sebe za koji nisam znao da postoji. Izašao iz zone komfora i proširio vidike. A bio sam jedan od onih kojima su i samo pakovanje i vožnja autobusom predstavljali stres i pritisak usled upuštanja u nepoznato. I priznajem, bio sam pomalo lenj. Međutim, vremenom sam shvatio da čovek, putujući, mnogo dobija.

O blogu sekcija, slika Sijatosa, Grčka

O čemu ću pisati?

Tema ovog bloga biće putovanja koje čovek, sa ograničenim budžetom i vremenom, može sebi barem jednom godišnje da priušti bez nekog ustezanja i zatezanja kaiša.  Želja mi je da sa vama podelim iskustva, savete i pokažem da je svet, ma koliko veliki izgledao, isto toliko mali i dostižan. Pisaću isključivo iz ličnog iskustva i o putovanjima na kojima sam bio, stavljajući akcenat na kako proći najjeftinije, šta poneti, gde jesti i malo o bezbednosti.

Pratite me
Follow by Email
RSS